Thursday, January 23, 2014

Serge Gainsbourg & Jane Birkin - Je t'aime... moi non plus/Original vide...





Au demonstrat cecetatorii (nu stiu ce nationalitate aveau cercetatorii aia dar fac pariu ca erau englezi) ca cea mai melancolica luna a anului e IANUARIE. da, poate pentru ca luna dinainte o petrecem fericiti, cu prieteni si/sau familie, avem brad si luminite, avem o groaza de delicatese...feluri de mancare si prajituri, revedem oameni foarte dragi...suntem in concediu...

Ieri am stat cateva minute bune sa imi amintesc melodia asta. In franceza, cantata de un el si o ea si cu...genul asta de respiratie:) Mi-am amintit-o. Si stiu ce m-a impresionat la ea:)

Era postata de cineva pe wallul partenerului. :) Acum mai bine de 2 ani. Poate chiar 3. Si suna atat de...se-aude cum suna, nu?:)



M am uitat la un film si m-a dus cu gandul, la inceput la Nisa. Nisa? Marsilia! E tot aia e pana la urma. dar stiti ca anul trecut Marsilia, al doilea oras ca marime la Frantei si primul oras ca vechime de pe teritoriul Frantei a fost capitala culturala europeana? Grecii astia...asa cum au fondat primele orase de pe teritoriul Romaniei la malul Marii Negre, asa au fondat si Marsilia la malul Mediteranei. Ma-ntreb cum a facut Marsilia fata in 2013 numarului de turisti. Are un numar de spatii de cazare foarte scazut pentru un oras atat de mare!



Filmul...avea o actrita principala de aceeasi varsta ca tipa care postase melodia asta. 17 ani! Si e frustrant sa ma gandesc catamai groaza de ani am. 25!! Si maine poimaine implinesc 26. Ma simt atat de batrana! Realizez ca-s atate lucruri pe care nu le mai pot face! Pentru ca am 25!!! Intr-adevar zicea cineva ca eu nu traiesc dupa reguli si ca nu ma intereseaza ce zice lumea :) Totusi, parca la 25 nu mai pot sa ma duc in ACEA compania in ACEL oras la care visam acum cativa ani. Orasul din sudul unei tari in care sa port pantaloni scurti, bluza fara maneci si cu umerii goi, incaltaminte cu platforma si gentuta maro de gat. :) Aia imi pare acum atat de indepartata:) Era "povestea a 2 zile de vara" in orasul copilariei mele:)



Am cunoscut la un moment dat o persoana asa cum cautam. Cum ii gasesc pe toti. Nu, nu-s pretentioasa. Vreau sa fie destepti, timizi, inchisi, sensibili, finuti si inca vreo 100 de lucruri. Asa era el. Pana intr-o zi cand am descoperit ca nu mai era sensibil si finut. Era ok. dar nu mai era ca atunci, demult. Si m-am tot intrebat daca si in momentul in care am fost atrasa de acele caracteristici, ele existau sau era doar o impresie a mea.

EXISTAU? Atunci imi pare rau ca atunci am iesit la un suc si atat

NU EXISTAU? Oare de ce tot timpul am trait cu senzatia ca era asa?

La sfarsitul filmului, ea, o doamna in varsta dar frumoasa, ii zice ei, fetei de 17 ani ca e TANARA si FRUMOASA. :) Jeune et jolie adica. Uneori ma intreb daca eu mai sunt tanara si frumoasa. :)
Nu stiu, ma gandesc ca la 15 ani treci mai usor peste dezamagiri si deciziile gresite luate spre deosebire de varsta de 25, nu?
daca e sa aleg 2 momente ale lui 2013 in care m am simtit excelent au fsot cele 2 pe REPEdE INAINTE.
18 IULIE-2 AUGUST timpul petrecut in Italia. Repede repede...si milano si pisa si follonica si roma si florenta si venetia si elvetia si Slovenia si Ungaria si Arad. Repede repede de la cazarea din Arad la gara ca sa prind trenul de ora 22 si sa inoptez la Timisoara!
Si 3 noiembrie 3 decembrie. O luna in care m-am intrebat daca fac bine ce fac gandindu-ma la ce sentimente avusesem pentru un membru al aceleiasi familii. O luna in care m-am plimbat cu masina, am vorbit, am povestit, am fost la munte, am baut, am fumat, am ras si-am trait totul foarte foarte repede si frumos :)

2 comments:

  1. Citez: "Uneori ma intreb daca eu mai sunt tanara si frumoasa. :) ".Raspuns :DA !

    ReplyDelete
  2. Hmmm am inceput de zilele astea sa am si eu starea de "WOOOOOOOW CAT DE TANARA SI FRUMOASA SUNT!:)" Sper sa ma tzina cat mai mult:) gen pana dupa 100 de ani :)

    ReplyDelete